Vlees eten kost veel meer dan u denkt !

vlees kost meer dan u denkt prijs van vlees duur vlees vlees kost veel meer vlees niet goedkoop

Als een vleeseter een stukje kadaver koopt LIJKT dat tegenwoordig erg goedkoop. Hij/zij kijkt alleen naar de prijs in de winkel. Wat hij/zij daarbij vergeet is dat er via de door hem/haar betaalde belasting zeer grote bedragen naar de vleesboeren verdwijnen middels subsidies en vergoedingen (Nederlandse overheid en Europese Unie) bij de regelmatige uitbraken van dieren ziektes.
Zo heeft de MKZ crisis in 2001 een economische schade van 1,2 miljard euro gekost. (ANP 29 mei 2001). De varkenspest in 1998 koste 1 miljard euro (EU memo 5 december 2001). De vogelpest in 2003 koste 270 miljoen euro (Nederlands Dagblad 18 augustus 2005). 
Ook de EU controle maatregelen op b.v. BSE (97 miljoen/jaar), Scrapie (32 miljoen/jaar), Brucellosis (34 miljoen/jaar), Bovine tuberculose (12 miljoen/jaar) en Rabies (5 miljoen/jaar)  worden natuurlijk uiteindelijk allemaal door de belasting betaler betaald (EU press release 15/10/2004).
EU subsidies op export van slachtvee (60 miljoen/jaar), EU subsidie voor vernieuwing visserijschepen 1,7 miljard euro ! (ANP 13 juni 2006), Subsidie uitkoop IJsselmeer vissers (7 miljoen euro), etc, etc, etc.

Het is vrijwel ondoenlijk om een compleet overzicht van de subsidies en vergoedingen voor de veeteelt en visserij op te stellen, maar het gaat om vele miljarden per jaar. Miljarden die door uw belastingen betaald worden. 
En dan nog de vele miljarden die uitgegeven worden om de gevolgen van grondwatervervuiling, luchtvervuiling en de
uitstoot van broeikasgassen te bestrijden !
Om het maar niet hebben over de nog veel meer miljarden die nodig zijn om de vele ziektes die het gevolg zijn van het eten van vlees te bestrijden !
En wat dacht u van de honderden miljarden (wereldwijd) die de (volgens deskundigen onvermijdelijke) komende vogelgriep pandemie zal gaan kosten !TERUG NAAR HOOFDPAGINA

HET LANDEN ABC
WAT STAAT ONS TE WACHTEN ?
Het landen abcAls u ook ge´nteresseerd bent in zaken als vlees , kanker , dood , ziekte , dierenleed , bont ,
willem alexander , mondriaan , st. bernhards honden , school , dik , atoombom foto's ,
Utah , Arizona en vele interessante links , ga dan ook eens naar:
  www.kutwereld.nl  

Het verband tussen vlees eten en onze gezondheid,
het milieu, het broeikaseffect, honger in de 3e wereld,
voedselverspilling, grondwatervervuiling en
dierenleed:

Als u meer informatie wenst over vlees:  .

Alles over varkens koeien kippen konijnen kalkoenen eenden/ganzen en vissen.

VIDEO PAGE !

BPRC - WEG ERMEE !!!

marion van h, fr÷bel deskundige

Foto's van Harreveld

overbevolking !

UW BESTE KEUZE VOOR STUCADOOR IN HAARLEM, HEEMSTEDE, HOOFDDORP en de BOLLENSTREEKUW BESTE KEUZE VOOR DAKBEDEKKING EN DAKREPARATIE IN SASSENHEIM, LISSE, HILLEGOM, LEIDEN, HAARLEM EN DE BOLLENSTREEKDE KOMENDE RAMP VAN DE OVERBEVOLKING - DE EXPLOSIEVE GROEI VAN DE WERELDBEVOLKING EN DE RAMPZALIGE GEVOLGEN DAARVAN

HUIS (WONING / KANTOOR) TE KOOP HAARLEM WILHELMINASTRAAT RIJKSMONUMENTeXTReMe Tracker