Each year over eight million rabbits are raised and slaughtered for their meat by approximately 20,000 producers across the United States. Known primarily as a cottage industry, American rabbit meat production is largely unregulated by the federal, state and local authorities. In the United States, manual slaughter is commonly used at rabbit processing facilities. First, slaughterhouse personnel break the necks of rabbits. Second, decapitation is performed. Typically, slaughterhouses kill at a rate of 100 rabbits per hour. - Why do we human beings need to kill rabbits? What harm did they do to us? Why can we not let them live out their natural lives in the forests, in the fields, frolicking and playing with their children? We have no moral right to kill animals for our own pleasure. No one gave us that right. We do not need to eat animals. We can live just as nicely on vegetables, fruits, lentils and yogurt.

KONIJNEN
In Nederland worden jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen slachtkonijnen gehouden door ongeveer 200 bedrijven. Net als kippen zitten deze konijnen vrijwel allemaal in (draadgazen) batterijkooien. En dan is huppelen en rennen er natuurlijk niet meer bij.
Slachtkonijnen zitten met groepen in draadgazen kooien. Na 2 1/2 maand worden de konijnen geslacht. De moederkonijnen (voedsters) worden na de bevruchting alleen in een kooi gestopt. De laatste dagen van de draagtijd wordt een nestkastje aan de kooi bevestigd.
Konijnen zijn erg stressgevoelige dieren. In kooien kunnen zij hun natuurlijke gedrag, zoals graven, rennen en huppelen niet uitvoeren. De meeste kooien van voedsters zijn zo laag dat ze niet eens rechtop kunnen zitten. Veel voedsters hebben dan ook ruggewervelvergroeiingen. Veel andere voedsters hebben weer last van pootontstekingen vanwege het draadgaas waarop de konijnen met hun tere pootjes permanent op moeten staan.
Mede door de chronische stress waaronder de konijnen leven worden ze erg snel ziek. Maar liefst 20% van de konijnen haalt de slachtleeftijd van 2 1/2 maand niet eens. Zij gaan dood aan bijvoorbeeld darmonstekingen, coccidiose, toxoplasma, snot of pneumonie. Van de moederkonijnen worden de meeste ook al binnen 1 jaar naar de slacht afgevoerd. Ze hebben dan meestal last van vruchtbaarheidsstoornissen of pootontstekingen.
In de natuur graaft een konijn een speciaal hol voor haar jongen welke ze na elk bezoek, 2 keer per dag, weer afsluit. In de bio-industrie kan het moederkonijn het hol niet afsluiten waardoor gestoord gedrag ontstaat. Het konijn verwaarloost haar jongen of gaat juist veel te vaak in het nest kijken. Hierdoor worden de jongen elke keer verstoord en gaat een groot deel vroegtijdig dood.
Direct na het weghalen van de jongen wordt de voedster opnieuw gedekt. Als ze niet wil, wat in het najaar vaak voorkomt, wordt ze net zo lang in de rammenkooi vastgehouden tot een paring tot stand komt. Tegenwoordig vindt ook K.I. (Kunstmatige Inseminatie) plaats.
Een voedster krijgt jaarlijks gemiddeld bijna 60 jongen. Een konijn werpt ongeveer acht jongen per keer. Na ongeveer vier weken worden de jongen bij de moeder weggehaald en in andere draadgazen kooien gestopt. Verveling en gebrek aan knaaghout leiden tot afwijkende gedragingen zoals haarplukken, likken en knagen aan het gaas. Uit onderzoek blijkt dat veel konijnen een groot deel van hun tijd gestoord gedrag vertonen. Zelfs apathie komt voor, een gedrag dat in de gedragswetenschap als ernstige uiting van slecht welzijn en stress wordt gezien

konijn-03  konijn-08  konijn-04  konijn-05  konijn-06  konijn-07    konijn-09  konijn-10  konijn-01  konijn-02
ALLEMAAL VOOR UW TONGETJE ....