MELK

melk
Mensen zijn de enige levende wezens, die op volwassen leeftijd nog moedermelk drinken, daarbij nog van een ander soort.

melk koe

Uit het grootste voedingsonderzoek ooit uitgevoerd - the China Study - blijkt dat alles wat van dierlijke oorsprong is minder gezond is en het advies luidde dat we deze producten beter kunnen vermijden. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat ziektes als diabetes type I, en autoimmuun ziektes als multiple sclerosis meer voorkomen in de landen waar veel melk gedronken wordt.

melk ms
De consumptie van de hoge doseringen verzadigd vet zoals die in melk en andere dierlijke producten gevonden worden verhogen de risico's op Multiple Sclerosis dramatisch.

melk diabetes
In Finland waar de hoogste melk consumptie plaats vindt is type I Diabetes 36 maal meer aanwezig als in Japan. Immigranten die verhuizen naar een land met hoge melkconsumptie net als in Nederland en zich aanpassen aan de gebruiken van het land vertonen na verloop van tijd de zelfde hoge risico's op de ziekte. De proteïne in melk is daarbij het grote gevaar! Er zijn inmiddels verschillende studies die allemaal in dezelfde richting wijzen.

"Melk moet" -- voor de Nederlandse economie!!!!

Amerikaanse onderzoekers stellen dat één glas halfvolle melk net zo slecht voor de gezondheid is als de consumptie van twee speklapjes. Melk is n.l. een belangrijke leverancier van dierlijk, en dus slecht vet. Bovendien bevat melk kleine hoeveelheden dioxinen en pcb's. Het komt steeds meer voor dat kinderen allergisch blijken te zijn voor melk. Koemelkallergie kan bij kinderen behoorlijke problemen veroorzaken, van ademhalingsproblemen tot en met extreem wild en druk gedrag. Melk bevat grote hoeveelheden kalk. In Nederland krijgen mensen die gezond eten echter al voldoende kalk binnen. De Nederlandse gezondheidsraad heeft daarom eind 1998 geadviseerd geen extra calcium suppletie te gebruiken als preventie tegen botontkalking (dus ook geen Ca+ melk). De raad legt meer de nadruk op vitamine D suppletie die de opname van calcium in het lichaam verbetert. De Harvard Medical School in Amerika heeft twaalf jaar lang de melk consumptie van 121 duizend verpleegsters tussen de 39 en 54 jaar bijgehouden. De vrouwen die twee glazen melk of meer dronken liepen 45% meer kans op een gebroken heup in vergelijking met vrouwen die één glas of minder dronken. Nog een glaasje melk? Waarom drinken we dan in godsnaam zoveel melk in Nederland? Is Joris Driepinter wel gezond? Het is diep triest, maar na de Parlementaire Enquête over de Bijlmerramp verbaast niets me meer.

De noodzaak om Nederland aan de melk te krijgen was een economische.

Begin jaren dertig was er een enorm melkoverschot en er was een crisis, vooral op het platteland ging het slecht. De boeren moesten aan het werk gehouden worden. Daarom werd in 1934 het Zuivelbureau opgericht met als taak Nederland aan de melk te brengen. In de dertiger jaren was de voeding in Nederland zo schraal dat kinderen die melk dronken dikker en langer werden dan kinderen die dat niet deden; in de 50er jaren was er geen verschil meer. De reden dat wij melk drinken is niet om onze gezondheid te verbeteren maar om de economie te verbeteren. Het Zuivelbureau richtte zich vooral op de jeugd, compleet met gesubsidieerde schoolmelk, "Melk moet", Joris Driepinter en de M-Brigade. Wat echter niet iedereen weet is dat het Zuivelbureau gefinancierd wordt door de industrie. Dit is een belangenverstrengeling die anno 1999 ondenkbaar zou zijn. Het is trouwens slecht afgelopen met Joris Driepinter, hij heeft een flink aantal allergien opgelopen, is hyper actief en zit nu in een rolstoel omdat hij zes keer zijn heup heeft gebroken en dat allemaal door die drie glazen melk per dag.
[Bron: De Volkskrant]

Hoe komt het dat de consumenten niet meer weten wat nu wel of niet gezond is? Er komen elke keer weer tegenstrijdige berichten in de media die het tegendeel menen te moeten bewijzen. (belangen verstrengeling) Hoe komt het dat diëtistes nog steeds melk te drinken tegen botontkalking? Heeft deze informatie nog nooit in een vakblad gestaan? Worden deze onderzoeken niet erkend?

Geen enkel dier drinkt melk als het volgroeid is. Alleen de Westerse bevolking doen dit in hoge mate, en de gezondheid lijdt hieronder als een gevolg. Je kan met een enorme hoge accurate graad borst en prostaatkanker voorspellen in een land gebaseerd  op zowel zuivel gebruik als de inname van zaden/bonen/linzen. De laatste beschermen waar zuivel vernietigend werkt.
Bron: Patrick Holford www.patrickholford.com

Bent u nog niet overtuigd van dit betoog om te stoppen met melk en melkproducten? Lees dan de bevindingen uit de grootste dieet studie ooit gedaan. De China studie en lees wat die zeggen over melk drinken!

Te dik zijn (obesitas) is niet alleen te wijten aan teveel eten, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Gerard Ailhaud en Phillipe Guesnet. Er is aangetoond, dat bij kleuters de samenstelling van melk de boosdoener is voor obesitas. Die disbalans heeft invloed op de toename van vetweefsel. Vroeger graasden onze koeien in de natuur. En de melk was rijk aan omega 3 vetzuren. En vervolgens trof je dit in de hele keten aan, die er achteraan kwam. Nu is dit niet meer zo. De voeding van bijvoorbeeld koeien is eenzijdig en niet meer het weidegras en daarnaast worden koeien nu bijgevoederd met maïs, soja, vermalen botten, slachtafval etc. Tevens worden koeien soms behandeld met hormonen, zoals esttradiol en zeranol, om het beest sneller vet te mesten. Die hormonen hopen zich op in het vetweefsel en worden via het melk uitgescheiden. Nog niet zo lang geleden is er een nieuwe hormoon bijgekomen om de melk productie te stimuleren: rBHG (recombinant Bovine Growth Hormone, ook bekend als BST ). Het werkt op de melkklieren van de koe en kan de melkproductie aanzienlijk vergroten. De effecten op de lange termijn zijn nog niet bekend.

Veroorzaakt melk de ziekte van Crohn? Uit onderzoek blijkt, onderzocht door het programma Radar van de Tros dat naar schatting 30 tot 50% van de melkveehouderijen is besmet met mycobacterium paratubeculosis (MAP), een bacterie, die bij koeien na incubatietijd paratuberculose veroorzaakt. Deze bacterie wordt in verband gebracht met het ontstaan van chronische darmziekte bij mensen, de ziekte van Crohn. Een besmette koe scheidt de bacterie af in de melk.

Experimenten hebben aangetoond dat de MAP-bacterie pasteurisatie kan overleven. Prof. John Hermon-Taylor is er zeker van dat de oorzaak van de ziekte van Crohn moet worden gezocht in de aanwezigheid van deze bacterie in melk.

Melk veroorzaakt slijmlaag op de ingewanden Volgens het boek “eet je fit” van Anne Marie Reuzenaar (`pag. 12 – 13) wordt de consumptie van melk steeds meer in verband gebracht met klachten, zoals:

  • Migraine
  • Huidproblemen
  • Astma
  • Bronchitis
  • Voorhoofdholte ontsteking
  • Allergieën
  • Chronische verkoudheid
  • Artritis

Melk en melkproducten bevatten lichaamsvreemde eiwitten, die eerst door het lichaam moeten worden omgezet naar lichaamseigen eiwitten. Het enzym, lactase, zal bij grote consumptie van melk tot problemen leiden. Melk en melkproducten kunnen een slijm achterlaten op de tere darmslijmvliezen, dit kan een verminderde opname van voedingstoffen tot gevolg hebben.

Koemelk veroorzaker lactose allergie Vroeger dacht men dat een baby, als die 1 of 2 jaar oud werd, wel over de koemelkallergie heen zou groeien. Recente onderzoeken tonen aan dat 33 tot 44% van de kinderen tot de leeftijd van 4 jaar nog intolerant zijn voor koemelk. Ze kunnen er wel over heen groeien als ze de leeftijd bereiken van 4 tot 5 jaar. Koemelkallergie brengt klachten met zich mee, die al ontstaan in de eerste drie maanden. De belangrijkste aanwijzingen zijn klachten van de maag en darm (darmkrampen, gepaard met veel huilen, diarree of verstopping, bloedverlies bij de ontlasting, voedsel weigeren, slecht drinken). Vaak begint de allergie zich te laten zien door eczeem in het gezicht, vooral op de wangen. De wangen vertonen rode plekken die er schraal uitzien. Vaak jeukt het ook erg. Luchtwegklachten (zoals problemen met de luchtwegen, astma, loopneus, niesbuien) zijn ook een belangrijk symptoom. Andere aanwijzingen kunnen zijn: uitslag rond de mond, netelroos, angio-oedeem, spugen, jeukende tranende ogen, groeiachterstand en oorklachten.

Het overgrote deel van de wereld wordt trouwens ziek van het drinken van melk, ze zijn lactose-intolerant. Dit betekent dat zij de melksuikers, de lactose, niet goed kunnen verteren. Alhoewel moedermelk ook lactose bevat, kunnen baby's dat wel verteren. Dit stopt over het algemeen wanneer er gestopt wordt met borstvoeding. Behalve bij de Europeanen en Noord Amerikanen, zij zijn zo geëvolueerd dat ze melk kunnen blijven drinken. Maar was dat wel de bedoeling van Moeder Natuur? 

90% van de Aziaten, 70% van de Afrikanen en 50% van de Zuid Amerikanen zijn lactose intolerant. Terwijl maar 15% van de blanken niet tegen het drinken van melk kan. Maar liefst 70% van de wereldbevolking kan helemaal niet tegen melk. En het is opvallend dat als je stopt met melk drinken, je lichaam vanzelf lactose-intolerant wordt.
Prof. Colin Campbell en Prof. Walter Willett zijn ervan overtuigd, dat het menselijk lichaam niet gebouwd is om koemelk te drinken. Volgens hen is koemelk bedoeld voor het kalf, net zoals moedermelk is bedoeld voor de baby.

TERUG NAAR HOOFDPAGINA

HET LANDEN ABC
WAT STAAT ONS TE WACHTEN ?
Het landen abcAls u ook geïnteresseerd bent in zaken als vlees , kanker , dood , ziekte , dierenleed , bont ,
willem alexander , mondriaan , st. bernhards honden , school , dik , atoombom foto's ,
Utah , Arizona en vele interessante links , ga dan ook eens naar:
  www.kutwereld.nl  

Het verband tussen vlees eten en onze gezondheid,
het milieu, het broeikaseffect, honger in de 3e wereld,
voedselverspilling, grondwatervervuiling en
dierenleed:

Als u meer informatie wenst over vlees:  .

Alles over varkens koeien kippen konijnen kalkoenen eenden/ganzen en vissen.

VIDEO PAGE !

BPRC - WEG ERMEE !!!

marion van h, fröbel deskundige

Foto's van Harreveld

overbevolking !

UW BESTE KEUZE VOOR STUCADOOR IN HAARLEM, HEEMSTEDE, HOOFDDORP en de BOLLENSTREEKUW BESTE KEUZE VOOR DAKBEDEKKING EN DAKREPARATIE IN SASSENHEIM, LISSE, HILLEGOM, LEIDEN, HAARLEM EN DE BOLLENSTREEKDE KOMENDE RAMP VAN DE OVERBEVOLKING - DE EXPLOSIEVE GROEI VAN DE WERELDBEVOLKING EN DE RAMPZALIGE GEVOLGEN DAARVAN

HUIS (WONING / KANTOOR) TE KOOP HAARLEM WILHELMINASTRAAT RIJKSMONUMENT

eXTReMe Tracker