Melkkoeien
In de bio-industrie probeert men koeien zoveel mogelijk melk te laten produceren. De gemiddelde koe gaf in 1950 4000 liter melk per jaar. In 2002 was dat toegenomen tot circa 8.000 liter melk, waarbij 12.000 liter melk per jaar bepaald geen uitzondering meer is. Een ongekende groei die als gevolg heeft dat koeien steeds vaker lijden aan zogenaamde productieziekten zoals slepende melkziekte of uierontsteking. Ook de relatief slechte vruchtbaarheid van hoogproductieve koeien is een teken dat er van de dieren te veel wordt gevraagd.
Voor deze onnatuurlijk hoge melkproductie wordt erg veel van de koe gevraagd. De koe is een topsporter geworden waarbij de melkproductie te vergelijken is met 8 uur per dag hardlopen; zoveel energie kost de hoge melkproductie voor de koe. Daardoor is ze extra vatbaar voor ziektes. Een wetenschappelijk onderzoeker van ID-lelystad meldde zelfs recent dat de koe zo wordt doorgefokt dat ze wellicht zelfs in de toekomst niet meer buiten gehouden kan worden; het lichaam van de koe kan dan de wisselende samenstelling van het gras in bijvoorbeeld een wisseling van natte naar een droge periode niet meer verwerken. Haar spijsverteringsstelsel kan daardoor al in de war raken. De melkveehouderij is dus een koe aan het fokken die ziek wordt van gras!!!
Om een koe zo veel mogelijk melk te laten produceren moet ze elk jaar een kalf krijgen. Na de geboorte wordt het kalf meteen bij de moeder weggehaald. De eerste 3 dagen krijgt het wel de moedermelk te drinken (uit een emmer !) om het afweersysteem een beetje op te bouwen. Daarna moet het kalf het doen met poedermelk en de koe gaat weer aan de melkmachine voor de volgende maanden. De vrouwelijke kalveren blijven op het bedrijf en worden opgefokt tot melkkoe, de stiertjes gaan naar een mesterij.
Koeien die deze hoge productie niet kunnen bijbenen worden slijters genoemd. Ze hebben een lage weerstand en lopen vaak kreupel en hebben allerlei ontstekingen. Ze zijn dan letterlijk versleten. Een koe kon vroeger met gemak 10 jaar worden. Nu haalt ze vaak nog maar een leeftijd van 3 tot 4 jaar. Dan worden koeien vaak afgevoerd naar het slachthuis omdat de melkproductie daalt, vanwege uier- en vruchtbaarheidsstoornissen of omdat ze gebrekkig ter been zijn. Ze verdwijnt dan naar de worstfabriek.

Kalfsvlees
Stierkalfjes zijn een stuk slechter af dan de vrouwelijke kalveren die melkkoe worden. De stierkalfjes worden verkocht aan de kalvermesterij en opgefokt voor hun vlees. Nog steeds worden deze kalveren de eerste 8 weken in kisten gestopt. In de kalverkist kan een kalf amper bewegen. Ze kan niet keren en slechts 1 stapje vooruit en achteruit doen. Kalveren zijn sociale dieren die graag kontakt hebben met soortgenoten, bijvoorbeeld om te spelen. In kalverkisten is dat niet mogelijk. Na 8 weken worden de kalfjes in groepshuisvesting gestopt. Dit zijn krappe betonnen hokken zonder stro waar een paar kalfjes bij elkaar staan.
Twee maal per dag krijgt het kalf een emmer met kunstmelk. Alleen dan gaat het licht in de stal even aan. Na enkele minuten heeft het kalf de emmer leeg. De zuigbehoefte van het dier is echter niet bevredigd. Ter compensatie likken de dieren hun eigen vacht. In het slachthuis worden bij veel kalveren massieve haarballen in de maag aangetroffen, vaak wel zo groot als een tennisbal. Deze ballen kunnen irritatie van de maagwand veroorzaken. Veel kalveren hebben last van maagzweren, ontstaan door eenzijdig voer en stress.
De kalvermesterij is erop gericht blank kalfsvlees te produceren. Vooral in Frankrijk en ItaliŰ is vraag naar blank kalfsvlees. Nederland is een van de grootste kalfsvleesproducenten. Om het vlees blank te krijgen zorgt men er voor dat in de voeding van het dier vrijwel geen ijzer zit. Met als gevolg dat het kistkalf aan ernstige bloedarmoede lijdt. En dat terwijl de kleur van het vlees geen invloed heeft op smaak en malsheid. Behalve bloedarmoede hebben veel kalveren ook last van allerlei andere ziekten zoals maag- en darmaandoeningen en longziekten. De kalveren gaan op een leeftijd van 6 maanden naar het slachthuis. Het kalf weegt dan gemiddeld 230 kilo.

Vleesstieren
Halverwege de jaren tachtig werd door de EG de superheffing ingevoerd om de melkplas in te dammen. Vanaf dat moment mocht de totale melkproductie niet meer stijgen. De productie-verhoging per koe ging echter wel door. Hierdoor nam het aantal koeien af. Bij menig veehouder kwamen er lege plaatsen in de stal. Deze lege plaatsen worden vaak ingenomen door Vleesstieren (of wel 'meststieren'). Daarnaast zijn er nog een aantal gespecialiseerde vleesstierbedrijven. Bijelkaar zijn er ongeveer 200.000 vleesstieren in Nederland.
Vleesstieren groeien als kool. Op een dieet van krachtvoer en ma´s zijn ze na een maand of achttien zo'n 500 tot 650 kilo zwaar. De dieren gaan letterlijk gebukt onder hun enorme gewicht. Uit onderzoek is gebleken dat ze abnormaal veel liggen. De oorzaak ligt in de zware belasting en beschadiging van bepaalde gewrichten, waardoor de dieren voortdurend pijn lijden.
Bovendien hebben de stieren weinig bewegingsruimte. Meestal staan ze het grootste deel van hun leven in betonrooster hokken van 3 bij 4,5 meter met vijf of zes van die kolossen bijelkaar. Door de ruwe betonnen roostervloer - stro is nergens te bekennen - hebben de dieren bovendien vaak last van pootbeschadigingen.

Dikbillen
Dikbillen zijn runderen met een erfelijke afwijking. Deze afwijking heeft tot gevolg dat de spieren van deze dieren snel groeien maar ook dat deze koeien hart- en orgaanafwijkingen hebben. Vanwege de snelle spiergroei worden Dikbillen gefokt. Veel spierweefsel betekent immers veel vlees, terwijl voor spiervlees ook nog eens een hoge prijs betaald wordt. De lichamelijke afwijkingen nemen de fokkers daarbij op de koop toe. Dikbil-koeien kunnen in de regel niet op natuurlijke wijze bevallen. Het bekken van de moeder is te smal en het kalf te groot. Een kunstmatige bevalling via een keizersnede is dan noodzakelijk. Veel fokkers en dierenartsen voelen zich in het geheel niet bezwaard om dikbil-koeien soms vier jaar achtereen open te snijden.

koe-01  koe-02  koe-03  koe-04  koe-05  koe-06  koe-08  koe-09  koe-10  koe-11  koe-12  koe-15  koe-16  ALLEMAAL VOOR UW TONGETJE ....

IEMAND DIE VLEES EET EN NIET WEET WAAR DAT VANDAAN KOMT IS DOM.
IEMAND DIE VLEES EET EN NIET WIL WETEN WAAR DAT VANDAAN KOMT IS LAF.
IEMAND DIE VLEES EET EN WEL WEET WAAR DAT VANDAAN KOMT HEEFT GEEN HART.

TERUG NAAR HOOFDPAGINA

HET LANDEN ABC
WAT STAAT ONS TE WACHTEN ?
Het landen abcAls u ook ge´nteresseerd bent in zaken als vlees , kanker , dood , ziekte , dierenleed , bont ,
willem alexander , mondriaan , st. bernhards honden , school , dik , atoombom foto's ,
Utah , Arizona en vele interessante links , ga dan ook eens naar:
  www.kutwereld.nl  

Het verband tussen vlees eten en onze gezondheid,
het milieu, het broeikaseffect, honger in de 3e wereld,
voedselverspilling, grondwatervervuiling en
dierenleed:

Als u meer informatie wenst over vlees:  .

Alles over varkens koeien kippen konijnen kalkoenen eenden/ganzen en vissen.

VIDEO PAGE !

BPRC - WEG ERMEE !!!

marion van h, fr÷bel deskundige

Foto's van Harreveld

overbevolking !

UW BESTE KEUZE VOOR STUCADOOR IN HAARLEM, HEEMSTEDE, HOOFDDORP en de BOLLENSTREEKUW BESTE KEUZE VOOR DAKBEDEKKING EN DAKREPARATIE IN SASSENHEIM, LISSE, HILLEGOM, LEIDEN, HAARLEM EN DE BOLLENSTREEK


DE KOMENDE RAMP VAN DE OVERBEVOLKING - DE EXPLOSIEVE GROEI VAN DE WERELDBEVOLKING EN DE RAMPZALIGE GEVOLGEN DAARVAN

HUIS (WONING / KANTOOR) TE KOOP HAARLEM WILHELMINASTRAAT RIJKSMONUMENT

eXTReMe Tracker